У Facebook назвали причину шестигодинного збою

Економіка, Новини, Суспільство

Facebook Inc назвала причину шестигодинного збою на своїх ресурсах Facebook, Instagram та Whatsapp – це зміни конфігурації маршрутизаторів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook Engineering.

“Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали цей зв’язок.

Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв’язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були зупинені”.

Передісторія:

  • Facebook, разом із Whatsapp та Instagram не працювали декілька годин. Повідомлялося, що платформи стали недоступними, адже користувачі не були коректно спрямовані системою доменних імен (Domain Name System, DNS). Система дозволяє перенаправляти користувачів на потрібну адресу. Ці налаштування контролює безпосередньо Facebook.
  • Фінанси засновника Facebook Марка Цукерберга зменшилися на $6,7 млрд.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.