«Еко Форум – 2021»: на території ІФНТУНГ встановлять дві станції моніторингу повітря

Новини, Суспільство

На V Міжнародний екологічний форуму «Еко Форум – 2021» приїхали екологи зі всієї України, експерти з питань охорони довкілля, представники бізнесу, науки, освіти та всі небайдужі до питань екології.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт ІФНТУНГ.

Відомо, що такий захід цьогоріч став найчисленнішим за всі роки його проведення.

Головна тема екологічного форуму 2021 року – впровадження локальних ініціатив у контексті Європейського зеленого курсу. Це програма захисту клімату та довкілля, започаткована ЄС, спрямована на мінімізацію викидів у атмосферу та нульовий баланс викидів парникових газів до 2050 року.

У 2014 році Україна підписала угоду про асоціацію з Європейським Союзом і взяла на себе зобов’язання адаптувати європейські цінності у своє законодавство.

До події долучився й Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Навчальний заклад представляла Теодозія Яцишин, доцентка кафедри технологій захисту навколишнього середовища.

«Протягом трьох днів на 14-ти основних локаціях виступили близько 100 спікерів з України, а також Великої Британії, Грузії, Естонії, Німеччини, Угорщини, Чехії, які шукали методи та засоби вирішення болючих екологічних питань – зміни клімату та захист навколишнього середовища, що об’єднують сьогодні всі країни», – йдеться в дописі.

Одне з рішень, яке прийняли за результатами спілкування є встановлення двох станцій моніторингу повітря на території ІФНТУНГ. Зараз в університеті працюють над планом дій щодо практичної реалізації ініціативи.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.