Арбітраж у Гаазі 11 жовтня почне слухання у “морській справі” України проти Росії

Новини, Політика

Арбітражний трибунал Міжнародного суду ООН 11 жовтня розпочне слухання у справі про захоплення Росією українських кораблів і моряків у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Twitter  глави МЗС Дмитра Кулеби.

“11 жовтня Арбітражний трибунал розпочне слухання щодо юрисдикції у справі України проти Росії стосовно незаконного захоплення у листопаді 2018 року трьох українських суден “Нікополь”, “Бердянськ” і “Яни-Капу” та 24 українських моряків – військовослужбовців ВМС ЗС України” – написав міністр.

За його словами, ця справа є дуже важливою для України.

“Ми доводимо протиправність поведінки РФ стосовно нашої держави, незаконність затримання і утримання українських військових кораблів та протиправного судилища проти наших моряків, які 9 місяців провели в російській тюрмі” – заявив Кулеба.

“Справа також визначальна для світу, оскільки Україна доводить фактами і юридичними позиціями, що абсолютний імунітет військових кораблів є основоположним принципом і обов’язком згідно з міжнародним морським правом, має дотримуватись всіма країнами, а його порушення караються” – наголосив він.

При цьому міністр висловив впевненість, що суд притягне Росію до відповідальності, скільки б  часу це не зайняло.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.