Хочуть та не можуть: продати Хриплинський елеватор та Івано-Франківський котельно-зварювальний завод заважають борги

Економіка, Новини, Суспільство

Два проблемних державних підприємства Прикарпаття – «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» та «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів», до складу якого входить Хриплинський елеватор, включені Фондом державного майна до переліку об’єктів, які підлягають приватизації.

Про це розповів начальник відділу приватизації Регіонального відділення Фонду державного майна по Івано-Франківській області Михайло Гавриляк, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

В той самий час здійснити приватизацію вказаних об’єктів, зі слів посадовця, наразі не видається можливим. Заважає заборгованість зазначених підприємств перед бюджетом.

«На жаль, там ситуація трохи складніша. Існує заборгованість з платежів до бюджету. Відповідно накладено арешт на майно підприємства, податкова застава на майно підприємства. І це на сьогодні блокує підготовку до приватизації», – пояснив Михайло Гавриляк.

Ситуація зміниться, якщо Верховна Рада України ухвалить підготовлений Фондом держмайна законопроєкт, який дозволить зняти вказані вище обмеження приватизації підприємств за умови, якщо новий власник погасить наявну заборгованість.

«Поки що цей законопроєкт на розгляді у Верховній Раді. Сподіваємось, що дозволить розблокувати процеси приватизації державних підприємств, які у такому стані перебувають і залучити кошти – погасити заборгованість», – зазначив начальник відділу приватизації.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.