Верховна Рада ухвалила закон про запобігання антисемітизму. Закон визначає особливість єврейського народу в Україні

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Депутати Верховної Ради затвердили законопроєкт про запобігання та протидію антисемітизму в Україні.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Дойче велле.

Депутати Верховної Ради у другому читанні підтримали законопроєкт під номером 5109 про запобігання і протидію антисемітизму в Україні. “За” відповідне рішення на пленарному засіданні у середу, 22 вересня, проголосували 283 народних обранці.

Як повідомляє інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”, законопроєкт дає визначення антисемітизму, забороняє юдофобію та її прояви й передбачає відповідальність за порушення законодавства про антисемітизм.

Відповідальність за заперечення Голокосту

Згідно з документом, проявами антисемітизму є зокрема заклик, приховування або виправдання вбивства або заподіяння шкоди, висловлювання неправдивих відомостей, ненависницьких заяв про осіб єврейського походження, заперечення факту переслідування і масового знищення євреїв під час Другої світової війни – Голокосту, виготовлення, поширення будь-яких матеріалів, що містять антисемітські висловлювання, а також публічне використання матеріалів, символів і зображень антисемітського змісту.

Водночас до проявів антисемітизму закон зараховує умисне пошкодження, руйнування або осквернення будівель, інших споруд, що належать особам єврейського походження, єврейським громадам і громадським єврейським організаціям, а також релігійних чи культових споруд і будинків, місць поховань осіб єврейського походження, пам’ятників, пам’ятних знаків, присвячених євреям, з антисемітських мотивів.

Особи, винні в порушенні норм цього законопроєкту, понесуть цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до закону, а також матимуть відшкодувати матеріальні збитки і моральну шкоду, завдані внаслідок своїх антисемітських дій.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.