У “Дії” запускають “жовті” COVID-сертифікати

Здоров'я, Новини, Суспільство

Мінцифра та МОЗ запускають “жовті” внутрішні COVID-сертифікати в застосунку “Дія” – спочатку на iOS, а згодом – і на Android.

Повідомляє УНН з посиланням на дані Мінцифри, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Відсьогодні запускаємо “жовті” внутрішні COVID-сертифікати в застосунку “Дія” для користувачів iOS. Пізніше також запустимо їх і для користувачів Android, чекаємо на підтвердження від Google Play”, – вказали у міністерстві.

Зазначається, що “жовтий” сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів.

Завдяки впровадженню “жовтих” внутрішніх COVID-сертифікатів бізнес та навчальні заклади, як очікується, зможуть продовжити роботу.

“Також у застосунку “Дія” можна згенерувати внутрішній “зелений” сертифікат, який дійсний 365 днів від дня останньої дози повної вакцинації. COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки лише в цифровому форматі. Друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно”, – зауважили у Мінцифри.

При нових карантинних правилах дозволяється проведення масових заходів, якщо не менше як 80% організаторів таких заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат. За власником залишається рішення, чи надавати послуги лише вакцинованим клієнтам, чи дотримуватись усіх карантинних обмежень.

Школи та університети також працюватимуть за умови, якщо не менше 80% працівників мають “жовті” чи “зелені” COVID-сертифікати.

Доповнення

13 вересня уряд встановив нові карантинні правила. Вони набули чинності за тиждень – 20 вересня. Основна особливість нових правил – на вакцинованих людей з COVID-сертифікатом пропонується не поширювати певні обмеження “жовтої” та “червоної” зон. Сертифікати будуть двох видів – “жовті” та “зелені”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.