Громади Прикарпаття змагаються за можливість втілити проєкти за гроші з обласного бюджету

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Понад 90 проєктів від місцевих громад претендують на перемогу у ХІІ обласному конкурсі проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування.

31 серпня 2021 року завершився прийом проектів на 12 обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Цього року на Конкурс надійшло 93 проєкти від 46 місцевих громад. Про це пише Івано-Франківська обласна рада, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Відповідно до Положення про обласний конкурс проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування до участі приймалися проєктні заявки по чотирьох пріоритетних напрямках: енергетична самодостатність, розвиток туристично-рекреаційної сфери, розвиток соціальної інфраструктури та інклюзії і підвищення рівня екологічної безпеки.

Фаховий аналіз та оцінювання проєктів здійснюватиме експертна комісія обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. Її перше засідання відбулося сьогодні за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія.

“Найбільше проєктів надійшло по пріоритету “Розвиток туристично-рекреаційної сфери” – 39, 26 проєктів спрямовані на підвищення рівня екологічної безпеки, 22 проєкти стосуються енергетичної самодостатності та 6 – розвитку соціальної інфраструктури та інклюзії. Загалом найбільше проєктів подали Городенківська і Рогатинська міські та Заболотівська селищна ради – по 4 проєкти”, – розповів Василь Гладій.

Загальна вартість всіх проєктів, поданих на ХІІ Конкурс – майже 60 мільйонів гривень, з них 41 мільйон гривень – співфінансування з обласного бюджету.

Аналіз поданих проектних заявок експертна комісія має завершити до 1 листопада 2021 року, а переможці будуть оголошені в рамках відзначення Дня місцевого самоврядування.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.