Прем’єр Польщі: “Північний потік-2” дає додаткові інструменти цінового шантажу Путіну

Новини, Політика

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що російсько-німецький газогін – це стратегічна помилка, яка дає додаткові інструменти цінового шантажу “Газпрому” і президенту Росії Путіну.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Польське радіо“.

“Проєкт “Північний потік-2” є стратегічною помилкою, оскільки надання додаткових інструментів для цінового шантажу “Газпрому” та Владіміру Путіну означає збільшення можливості тиску на Європу; зростання цін на газ підтверджує наші побоювання”, – заявив прем’єр-міністр Польщі.

За його словами, газопровід збільшує геополітичний ризик у регіоні.

“Ось чому ми були дуже гучним противником цього проєкту, і протягом тривалого часу наша стратегія здавалася найбільш правильною, і вона була правильною до кінця”, – зазначив він.

“Ми відстоюємо польські інтереси, і збільшення можливостей шантажу від російської сторони не в інтересах Польщі. Я вважаю, що це також не в інтересах Німеччини, Чехії, Словаччини чи Угорщини, не кажучи вже про Україну, Литву, Латвію та Естонію, Швецію чи Данію. Але, на жаль, цей німецько-російський альянс, який був закріплений у формі вже завершеного проєкту “Північний потік-2″, був дуже жорстким і жорстко ставився до інтересів інших країн”, – сказав польський прем’єр-міністр.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.