Прикарпатець, який скоїв смертельну ДТП, відбувся умовним терміном

Кримінал, Новини

Калуський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який скоїв смертельну аварію.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Галичину.

2 листопада 2020 року приблизно о 19:00 водій, керуючи автомобілем марки ВАЗ-2107, рухався автодорогою Т-0910 «Калуш-Бурштин». Проїжджаючи між населеними пунктами с. Слобідка та смт. Войнилів Калуського району у напрямку. Бурштина, рухався неосвітленою ділянкою дороги, де в цей час посередині його смуги руху у попутному із автомобілем напрямку йшов пішохід, який перебував у стані легкого алкогольного сп’яніння.

Обвинувачений мав об’єктивну можливість завчасно виявити перешкоду для руху у вигляді пішохода, однак своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості руху, аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого допустив наїзд на пішохода.

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої хребетно-спинно-мозкової травми з переломом 5-го грудного хребця, повним розривом спинного мозку, крововиливами під оболонки та в речовину спинного мозку, що ускладнилася спінальним шоком, від яких на місці події настала його смерть.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро покаявся за вчинене

Потерпіла у судове засідання не з’явилася, подала суду заяву про розгляд справи у її відсутності та у відсутності її представника адвоката Іваніва О.Б. Вказала, що не наполягає на суворому покаранні та просила не позбавляти обвинуваченого волі.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки. Відповідно до ст. ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на два роки.

Вирок виніс суддя Любомир Юрчак.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.