Мер Франківська отримав понад сотню повідомлень від жінок, які завагітніли після вакцинації

Новини, Суспільство

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків отримав понад сотню повідомлень від жінок, які завагітніли після вакцинації від COVID-19.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ефір радіо “Західний полюс”.

Свої повідомлення з доказами про вагітність жінки скидали Марцінківу, щоб отримати 100 тис. грн, які міський голова обіцяв виплатити тим, хто зможе завагітніти після щеплення.

“Я так жартома сказав, що буду виплачувати 100 тис. грн. Жінки надсилають, коли вони перший раз вакцинувалися, другий і коли завагітніли. Тому це неправда. Але є досить велика кількість молодих дівчат, жінок, які вірять у те, що після вакцинації вони не завагітніють”, — розповів Руслан Марцінків.

За словами міського голови, влада хоче розвіяти усі міфи про щеплення від коронавірусної хвороби, які виникли серед населення Івано-Франківської громади.

“Розпилюють коронавірус літаками, бачили люди літак над полем. Люди в це свято вірять. Пояснюєш їм, що це просто поля кроплять, але люди вірять, що то коронавірус. Другий такий міф — “чіпізація”, що є одразу 5 G, що інтернет можна роздавати, — розповідає Марцінків. — Міф і про те, що є сотні протипоказань проти вакцинації: якщо нежить, то не можна, діарея. Але це не так. Протипоказання — це вагітність, важкий перебіг онкозахворювання, кардіозахворювання”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.