30 історичних постатей, які ступали на коломийську землю (фото)

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство

До 780-річчя Коломиї і 30-річчя Незалежности України Почесний краєзнавець України Микола САВЧУК продовжує розповідь про 30 історичних постатей, які ступали на коломийську землю.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ, з посиланням на ДзеркалоМедіа.

(Продовження)

17. СТАНІСЛАВ ЛЮДКЕВИЧ (1879 — 1979) — видатний український композитор і музикознавець, фольклорист, педагог, доктор музикознавства (1908). У період СРСР удостоєний найвищих державних нагород. Відомий у середовищі галицьких українців як Сясьо, про якого ходили різні веселі перекази.

Знаю, що бував у Коломиї в другій половині 1930-х як інспектор Вищого музичного інституту у Львові, перевіряючи Коломийську філію цього інституту і відзначаючи високий рівень коломийського симфонічного оркестру. Подейкували, що мав у Коломиї симпатію, а тому любив їздити в наше місто. Можливо, відвідував Коломию ще й раніше і згодом. Знався з багатьма вихідцями з Коломиї, які були причетні до музичної культури. Видатний український фотомитець Роман Баран, який свого часу жив і працював у Коломиї, зробив світлину 100-літнього Людкевича.

Так виглядав Станіслав Людкевич у 1930-і рр.

Роман Баран. Столітній Станіслав Людкевич. Львів, 1979 р.

Про інших відомих людей, які бували в Коломиї, читайте ТУТ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.