СБУ вживає системних заходів проти розкрадання «повеневих» коштів на Прикарпатті

Економіка, Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Як повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, Служба безпеки України вживає системних заходів із протидії зловживанням при розподілі бюджетних коштів, виділених на подолання наслідків стихійного лиха 2020 року на Прикарпатті.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ, з посиланням на ДзеркалоМедіа.

Так, викритому раніше на оборудці з «повеневими» коштами депутату селищної ради повідомлено про підозру.
Зловмисник відповідатиме перед законом за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та за службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28. ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).
Трьом його спільникам раніше вже повідомили про підозру у вчиненні аналогічних кримінальних правопорушень.
Нагадаємо: у липні 2021 року СБУ викрила двох депутатів та двох посадовців селищної ради на махінаціях із бюджетними коштами.
Як учасники тимчасової комісії з питань надзвичайних ситуацій одного із сіл Надвірнянського району, зловмисники призначили максимальні суми державних компенсацій за пошкоджене стихією житло близьким особам.
Через такі дії учасників комісії виявилося, що близько 20% коштів, призначених для подолання наслідків повені були використані протиправно.

Тоді слідство повідомило про підозру трьом фігурантам – двом посадовцям селищної ради та одному депутату. Тепер стало можливим оголосити про підозру і четвертому співучаснику.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.