Прикарпатцям на замітку: якою буде максимальна ціна на бензин та дизель

Новини, Суспільство

Міністерство економіки України опублікувало нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на ТСН.

Так, середні розрахункові ціни для бензину наразі становлять 25,94 гривні за літр, для дизельного пального – 21,69 гривні за літр. Таким чином, середня вартість цих видів пального збільшилася на 41 коп./літр та 58 коп./літр відповідно.

Із урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на “звичайний” бензин в роздрібних мережах не повинна перевищувати 30,94 грн/л, на “звичайне” дизпальне – 28,69 грн/л. Оприлюднення “Мінекономіки” середніх цін одного літра ДП і бензину проводитися щомісяця – 3, 13 і 23 числа.

Додамо, що Кабмін зовсім нещодавно вніс зміни в формулу розрахунку середньої ціни. Зокрема, в неї були включені логістичні та інші витрати мереж АЗС в розмірі 27 дол./т, або плюс 66 коп./л (з ПДВ) до вартості бензину і 73 коп./л (з ПДВ) – до ДП. Зокрема, були ухвалені зміни урядової постанови №1236 від 9 грудня 2020 року. Згідно з новою редакцією документа, на період дії карантину встановлені граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) і бензину (не вище 5 грн/літр).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.