Добра, щира і при хорошій пам’яті: жінка з Долинщини відсвяткувала 100-літній ювілей

Новини, Суспільство

Вчора, 10 вересня,  100-літній ювілей відсвяткувала Марія Оробець, жителька Прикарпаття із с. Підбережжя.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт Долинської міської ради.

«Добра, світла, щира, при хорошій пам’яті жіночка про своє життя та родинне може розповідати годинами. Каже, у ньому вистачало всього: і смутку, і радості», – йдеться в дописі.

Марія народилася у простій селянській родині, де тато – писар, мати – господиня. Окрім неї у сім’ї було ще 10 дітей.

«Найстарший брат Микола із 1910 року – священник, а наймолодший із 34», – каже бабця.

Пам’ятає та по черзі називає роки народження всіх своїх братів і сестер. Про дитинство згадує з іскоркою в очах.

«Ми всі були дружні. Коли польові роботи, то разом вправлялись. В хаті була в кожного своя робота – хто мамі помагав, хто татові, хто корову пас. Поза справами мали захоплення. Я любила вишивати. І досі зберігаю багато своїх робіт», – каже бабуся.

Прожила Марія у місті Чита разом із чоловіком 9 років. Після його смерті переїхала жити до Львова. Своїх дітей у жінки нема, все життя піклувалася про племінників та їхніх дітей. Дуже любила родину, відвідувала всіх – і у Болехові, і у Підбережі, і у Львові, і в Франківську. Тому зараз бабцю відвідують родичі з різних міст та сіл. Незважаючи на пережиті хвороби, Марія Петрівна сьогодні почуває себе непогано.

«Навіть не знаю, як Бог завжди рятував мене. Пережила туберкульоз, операцію на очі, у серці вже 15 років стабілізатор. Завдячуючи лікарям з родини та Богу, я сьогодні живу, дихаю і при пам’яті», – каже жінка.

Незважаючи на поважний вік, ювілярка життєвою силою надихає оточуючих на нові трудові звершення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.