«100 найбагатших людей України 2021»: до рейтингу увійшли двоє уродженців Прикарпаття (фото)

Новини, Суспільство

Двоє бізнесменів, що є уродженцями Прикарпаття, увійшли до рейтингу «100 найбагатших людей України 2021».

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням тижневик «Фокус».

Зокрема, 56 сходинку посів 47-річний Анатолій Шкрібляк, його капітал складає 234 мільйонів доларів. Чоловік є власником «Budhouse Group», однієї з найбільших розробницьких компаній України, яка управляє п’ятьма торговими центрами, в тому числі ТРЦ Fabrika у Херсоні, ТРЦ Lubava в Черкасах і ТРЦ Forum у Львові, а також готелем Khortitsa Palace в Запоріжжі. Крім того, він контролює роботу трьох ТЕЦ і володіє аграрною компанією Agricom Group.

У травні 2021 року в Харкові відкрили ТРЦ Nikolsky. Розробник має намір здати до кінця 2021 року ЖК преміумкласу Linden Luxury Residences в Києві. А ось на енергетичному ринку все складніше: СБУ веде досудове розслідування за фактами постачання на Чернігівську ТЕЦ вугілля з тимчасово окупованих територій.

63 сходинку найзаможніших українців зайняв Олександр Косован. Його капітал складає 210 мільйонів доларів.

У 2008 році випускник столичної політехніки Олександр Косован організував IT-компанію з офісом в Києві – MacPaw. У числі найбільш відомих її продуктів – утиліта для чищення комп’ютерів Apple CleanMyMac.

В одному з недавніх інтерв’ю підприємець зізнався, що відмовився продати компанію за 300 млн доларів. За його словами, бізнесом він володіє спільно з декількома співробітниками.

Нещодавно, щоб мотивувати колег, в компанії ввели систему з опціонами. Тобто той, хто пропрацював в компанії понад рік, може стати акціонером.

На відміну від деяких засновників інших успішних стартапів з українським корінням, Косован не збирається переїжджати до інших держав. Він упевнений, що саме в Україні можна впливати на майбутнє країни.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.