У аеропорту Неаполя померла заробітчанка з Коломийщини: подробиці трагедії (фото)

Новини, Суспільство

В Італії перед посадкою на літак в міжнародному аеропорту Каподічіно (Неаполь) померла 60-річна українка Анна Бурак. Жінка 3 вересня планувала повернутись на батьківщину, як їй стало зле. Опісля цього всі її речі та заощадження вкрали.

Про це повідомив відомий італійський громадський діяч, медійник Лука Абейте на своїй сторінці у Facebook, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  OBOZREVATEL .

“Здається, що людській підлості не має меж. 60-річна українка, померла від хвороби в аеропорту Каподічіно перед тим, як вилетіти у свою країну і обійняти близьких, яких не бачила роками“, – написав він.

За його словами, у жінки вкрали усі її речі.

“У суєті порятунку чи після смерті всі її заощадження, які вона мала намір привезти своїй родині, таємничо зникли. Я думаю, що крадіжка – це вже у своїй суті нікчемна річ, робити це таким чином виходить за межі толерантності. Пробач нас Анна, ти на це не заслужила“, – додав чоловік.

Як пише “Українська Газета IT”, українка кілька років жила в маленькому містечку Валло ді Діано. Там Анна Бурак працювала доглядальницею та волонтером. Всі добре знали її в маленькому містечку і поважали за її доброту.

3 вересня жінка поверталася до України, коли їй стало зле в аеропорту. Медики не змогли врятувати українку. Наразі невідомо, коли її обікрали: в аеропорту, чи після доставки її тіла у морг. Правоохоронці Неаполя розпочали розслідування і намагаються встановити обставини події та розшукати крадія.

fa5a474588110a477332f8bb5af20ac9 scaled

Як каже дочка Ганни, матері не було вдома – в селі Матеївці – вже два роки.

“Через пандемію в Італії був суворий карантин. Їх нікуди не випускали, вона перебувала в зачиненому будинку. Потім, коли карантин послабили, вже ми турбувалися за неї. Вона літня людина, і ми не хотіли, щоб вона десь у дорозі, на кордоні підхопила б вірус”, – розповідає дочка Галина.

Сім’я щодня спілкувалася з Ганною через відеозв’язок. Дочка і внук кажуть, що вона ніколи на здоров’я особливо не скаржилася.

“Боліли ноги, був тиск – як у більшості людей у такому віці. Алена серце вона не скаржилася.Можливо, вона перехвилювалася, все-таки ми так давно не бачилися з нею. Друзі, які проводжали її в аеропорт, кажуть, що вони розлучилися, коли мама пройшла турнікет і увійшла в зону відльоту, куди тих, хто проводжає, вже не пускають. Вони попрощалися і пішли на парковку. Але їм незабаром подзвонили і повідомили, що мамі погано. Вони тут же повернулися. Виявилося, що мама пройшла всього метрів 10-15, і у неїстався інфаркт, допомогти їй вже не змогли“, – каже дочка.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.