На Прикарпатті аварійний міст, з якого впала дитина, не перебуває на балансі жодної установи (відео+фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Аварійний міст у селі Пороги Солотвинської громади, з якого впав 10-річний хлопчик, не перебуває на балансі жодної організації чи установи.

Про це кореспондентці Суспільного розповіла староста села Марія Фуфалько, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Родина хлопчика, який впав з переправи, живе біля лісу. Його мама Оксана Новицька розповіла, що син їхав на велосипеді у магазин. Колесо зачепилося і він впав у воду.

“Я думаю, якби були перила – вони б його захистили. Ну він же не був п’яний – це 10-річна дитина. Син вже говорить, поки все нормально, але ще в реанімації. Він нічого не пам’ятає”, – розповідає мама хлопчика.

За словами нейрохірурга Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Олега Матіяша, хлопчик залишається у реанімації, його стан важкий. За 2-3 дні медики можуть перевести його у травматологічне відділення.

“Пошкодження не загрозливе. Не стоїть питання життя і смерті. Але все одно патологія складна. Я думаю, що його чекає стабілізація, і, напевно, одужання. Рано робити висновки, щойно було хірургічне втручання”, – каже Олег Матіяш.

Мостом регулярно їздять легкові автівки

Жителька села Пороги Христина Голоушин розповідає, час від часу міст ремонтують. Жінка каже, що він не є пішохідним попри те, що дерев’яний. Мостом регулярно їздять легкові автівки.

“Один раз на півтора року просто забирають деякі погані дошки, нові ставлять, і так воно лишається. Бажано, щоб зробили новий міст, бо якщо на нього впаде сніг, дитина може йти і провалитися”, – каже Христина Голоушин.

Інша жителька села Надія Стефанців розповідає, що переходить міст двічі у день – на роботу та коли повертається з неї. Каже, іншим шляхом не йде, бо далеко.

“Одного разу було слизько, я йшла і якби не перила, то була б, напевно, там де і цей хлопчик. Люди розповідали, що тут п’яний їхав, зачепив та зніс перила. Дітки ходять до школи через міст, страшно і батькам, і всім”, – розповідає Надія Стефанців.

Міст не перебуває на балансі жодної установи

Староста села Пороги Марія Фуфалько каже, аварійним міст став півтора місяця тому. Зараз переправа не перебуває на балансі жодної установи чи організації. Для того, щоб полагодити міст, очільниця села усно зверталася в різні інстанції, адже офіційно ремонтувати його не має права.

“Наскільки я знаю, попередня голова сільської ради подавала звернення в різні органи та інстанції в Івано-Франківськ, щоби з’ясувати, де він перебуває. Приходили листи, що цей міст не перебуває ні на чиєму балансі. Він є пішохідною лавкою, якою користуються люди для сполучення хутору Заріка із центром”, – каже Марія Фуфалько.

Щоб взяти міст на баланс, громаді потрібен рік

Міст збудували у середині 1970-х років самі жителі, каже заступник голови Солотвинської територіальної громади Юрій Іванишин, і зараз переправа нічия. За його словами, щоб взяти міст на баланс, громаді потрібен рік. Чоловік каже, днями селищна рада планувала відремонтувати його за благодійні гроші.

“Буде закритий проїзд та прохід цим мостом. По-друге, будемо зв’язуватися з Держлісгоспом, щоб з’ясувати, що це за деревина, яку надав депутат Верховної ради за сприяння депутата облради. І, звичайно, оскільки ми не маємо можливості використовувати на це бюджетні гроші, будемо просити громаду, жителів, щоб долучилися до ремонту моста, виконуючи роботи”, – каже Юрій Іванишин.

Що відомо

8 вересня у селі Пороги Солотвинської громади 10-річний хлопчик впав з аварійного моста у річку Бистриця Солотвинська. Приблизно о 19:00 дитину госпіталізували в Івано-Франківську обласну дитячу лікарню у важкому стані. У хлопчика — відкритий перелом черепа, переломи передпліч, травма щелепи. 9 вересня дитину прооперували.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.