На Прикарпатті за три роки площу лісів планують збільшити на 30 тисяч гектарів

Новини, Суспільство, Туризм

В Івано-Франківській області протягом трьох років планують збільшити площу лісів на 30 тисяч гектарів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Ярошик.

За його словами, державні лісогосподарські підприємства області готові забезпечити садивним матеріалом лісові господарства для відновлення лісового фонду. Наразі є можливість подвоїти запаси насіннєвого матеріалу та збільшити кількість нових саджанців.

«На сьогодні держлісгоспами ідентифіковано 800 га нелісових ділянок, які не використовуються за цільовим призначенням, і на яких можливе проведення заходів із їх заліснення. За нашими підрахунками, за три роки держлісгоспи забезпечать висаджування понад 13 млн саджанців деревних і чагарникових порід. Враховуючи наявність самозаліснених земельних ділянок та потенціал наявних невикористовуваних земель, можна говорити про перспективу збільшення площі лісів Івано-Франківщини орієнтовно на 30 тис. гектарів», – каже Ярошик.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.