Генсек НАТО попередив про можливий розкол серед союзників

Новини, Політика

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що формування в Європі незалежних від США збройних сил призведе до розколу серед союзників у НАТО.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Столтенберга в в інтерв’ю The Telegraph, яке наводить Інтерфакс-Україна.

У ЄС заговорили про створення європейських об’єднаних сил швидкого реагування.

Так, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель заявив, що події в Афганістані показали необхідність створення власних незалежних збройних сил. У свою чергу Столтенберг застеріг, що це розпорошить й так дефіцитні ресурси західних країн й може стати причиною розколу.

“Я вітаю додаткові зусилля Європи у сфері оборони, але це ніколи не зможе замінити НАТО, і ми маємо бути впевнені, що Європа і Північна Америка об’єднаються. Будь-яка спроба послабити зв’язок між Північною Америкою та Європою не тільки послабить НАТО, але і розділить Європу”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.