Омбудсмен Денісова попередила мера Івано-Франківська: Звільнення невакцинованих порушуватиме закон

Новини, Суспільство

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила листа меру Івано-Франківська Руслану Марцінківу, в якому зазначила, що  порушуватиме Конституцію.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Офісу омбудсмана, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Бабель.

Зазначається, що під час моніторингу соцмереж було виявлено публікацію Марцінківа про те, що всі працівники виконавчого комітету міськради повинні бути повністю вакциновані. У разі відмови на них чекають дисциплінарні санкції, зокрема і звільнення.

«Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України № 3018 «Про затвердження Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 24 грудня 2020 року, вакцинацію від коронавірусу визначено як добровільну для всіх груп населення та професійних груп. А Кодексом законів про працю України заборонена будь-яка дискримінація в сфері праці; пряме або непряме обмеження прав працівників, зокрема щодо стану здоров’я, не допускається», — заявила Денісова.

Вона також зазначила, що вакцинація не є обов’язковою і ніхто не має права тиснути на людей заради вакцинації.

  • Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв позбавити премії невакцинованих працівників виконавчого комітету міськради та пригрозив їм звільненням. На думку мера, єдина «відмазка» від вакцинації — коли лікар підтверджує протипоказання і виписує довідку.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.