Смерть українця в Польщі після жорстокого побиття: МЗС України назвало версію злочину

Кримінал, Новини

Міністерство закордонних справ України заявляє, що одна із версій смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка у Польщі – перевищення повноважень поліцейськими.

Смерть Никифоренка у Польщі прокоментував речник МЗС Олег Ніколенко, про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на УНІАН.

“Генеральне консульство України в Кракові взаємодіє із польськими правоохоронцями в контексті розслідування обставин смерті Дмитра Никифоренка та підтримує зв’язок із його рідними”, – заявив Ніколенко.

За його словами, у Вроцлаві зараз перебуває український консул для ознайомлення із ходом розслідування.

“Очікуємо також від окружної прокуратури міста Свидниця, яка здійснює процесуальне керівництво справою, результатів судово-медичних експертиз”, – додав речник.

Дипломат зазначив, що одна із версій слідства – перевищення повноважень працівниками поліції.

“Докладемо максимальних зусиль, аби всі обставини смерті нашого громадянина були з’ясовані, а винні були притягнуті до відповідальності”, – заявив Ніколенко.

25-річний українець з Вінницької області Дмитро помер у польському Вроцлаві 30 липня після жорстокого побиття поліцейськими та співробітниками витверезнику.

Його затримали нібито після того, як він повертався з роботи у стані алкогольного сп’яніння. Пізніше стало відомо, що після смерті хлопця двох поліцейських звільнили, а ще чотирьох – відсторонили від служби.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.