Уряд обмежив граничний розмір абонплати для споживачів компослуг

Новини, Суспільство

Пільга буде доступною для споживачів, які уклали індивідуальні договори.

Для споживачів комунальних послуг, у разі укладення індивідуальних договорів, встановлено обмеження розміру плати за абонентське обслуговування.

Відповідну постанову схвалив Кабінет міністрів України під час засідання 1 вересня, – повідомляється на сайті уряду, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  .

“Прийнята постанова дозволить забезпечити практичну реалізацію закону України “Про житлово-комунальні послуги”. Тобто, у разі укладення з виконавцями комунальних послуг індивідуальних договорів, споживачі вноситимуть плату за абонентське обслуговування у розмірі, що не перевищуватиме граничного розміру, встановленого урядом”, – прокоментувала рішення уряду  заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Згідно з внесеними змінами:

  • встановлюється граничний розмір плати за абонентське обслуговування виходячи з тієї структури витрат, що передбачені законом України “Про житлово-комунальні послуги” з 01.05.2021;
  • уточнюються окремі аспекти застосування граничного розміру плати за абонентське обслуговування виконавцями послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами за індивідуальними договорами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.