Компанія Авакова третій рік не сплачує кредит за віллу в Італії

Новини, Суспільство

Італійська компанія колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова не сплачує кредит 3,2 млн євро в Італії за віллу.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Центр протидії корупції”.

Центр проаналізував аудиторський звіт з Італійського реєстру компаній. Йдеться про віллу площею понад 500 квадратних метрів, якою володіє компанія Авакова Avitalia.

Відповідно до даних аудиторського звіту за 2020 рік вартість даного будинку з землею складає 3,5 млн євро.

В організації заявляють, що з фінансової звітності невідомо, хто став кредитором італійських фірм Авакова. Там вважають, що факт непогашення такого кредиту може свідчити про отримання неправомірної вигоди міністром “наприклад, у формі отримання кредиту компанією, бенефіціаром якої він був”.

“Згідно з аудиторським звітом з Італійського реєстру компаній для придбання даної нерухомості компанія, яка згодом стала частиною фірми Авакова, отримала кредит у розмірі 3,2 млн євро на 10 років.

За умовами кредиту, його виплата мала початись від 30 червня 2018 і кожні 6 місяців фірма Авакова мала б вносити певні кошти для погашення. Проте, відповідно до фінансової звітності компанії, станом на 31 грудня  2020 виплата ні кредиту, ні відсотків навіть не почалася”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.