5 колоритних сіл України, які треба відвідати хоч раз у житті (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Поїздки в Карпати – це завжди про колорит. Тут чи не кожна місцина дихає історією та традиціями.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на 24 канал.

Travel24 пропонує добірку з 5 мальовничих сіл України, які варто відвідати. Повірте, така мандрівка дозволить вам побути на самоті з природою, й зарядить енергією!

Дземброня

Починати подібну добірку слід з найбільш високогірного села нашої країни. Воно відмінно підходить для старту захопливої подорожі мальовничим Чорногірським хребтом. Тиша, чисте гірське повітря, розкішні види, ліси, полонини – це і не тільки приваблює до Дземброні.

Сюди їдуть люди в пошуках істини, спокою та абсолютної краси.

Опішня

Ця місцина вважається столицею гончарства в Україні. Тут не просто займалися керамікою з давніх-давен, але й пронесли традиції та майстерність крізь віки у сучасність. Так утворився Національний музей українського гончарства – найбільший у Європі!

Крім того, нещодавно в Опішні відкрили музей борщу, де діляться історією цієї страви та еволюцією рецептів.

Ворохта

Саме звідси зазвичай починається сходження на гору Говерлу.

Але найбільш відома Ворохта серед туристів завдяки своєму віадуку, який нагадує чарівний міст з фільму про Гаррі Поттера. Це залізничний кам’яний арковий міст через річку Прут – один з найстаріших та найдовших віадуків Європи.

Іза

Це невелике селище є осередком лозоплетіння. Зі звичної виноградної лози створюють неймовірні шедеври мистецтва. Їх ви зможете побачити на імпровізованому ринку плетених виробів, який простягається уздовж дороги.

Крім того, село Іза відоме ще і тим, що тут розташована єдина в Україні ферма з розведення манчжурських оленів.

Верховина

Якщо ви налаштовані відпочити якомога далі від цивілізації і метушні – вирушайте сюди.

Село з усіх боків оточують гори, адже воно лежить на висоті 620 метрів над рівнем моря, в межах гірського масиву Чорногора, в який входять відомі Говерла, Петрос і Піп Іван.

Приїхавши до Верховини, також слід побувати на одній з найстрімкіших карпатських річок – Чорний Черемош.

Поціновувачам культурного відпочинку тут теж є чим зайнятися: Музей гуцульського побуту й народних інструментів та локації зйомок знаменитої кінострічки Сергія Параджанова “Тіні забутих предків”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.