«Зброя не для всіх!»

Новини, Суспільство

На сході України вже сьомий рік триває війна з московським агресором. На жаль, її відлуння чути по всій території країни, і Прикарпаття – не виняток.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Все більше зброї, боєприпасів та вибухівки вилучають на теренах Івано-Франківщини. Хтось привозить такі предмети зі сходу в якості «сувенірів», не усвідомлюючи, яку небезпеку вони несуть на мирній території. Інші намагаються налагодити на зброї бізнес, не розуміючи, що грають на руку Кремлю. Адже незаконний обіг засобів ураження допомагає кураторам «з-за порєбріка» озброювати поплічників для виконання специфічних завдань в середині України. А це мінування колій, і напади на ветеранів АТО, і підривів пам’ятників та інші провокації.

Окупувавши Крим та частину Донбасу, Путін зустрів не лише несподіваний збройний опір, але й неочікувано для себе устряв у дипломатичне протистояння з усім світом. Тепер кремлівському карлику треба вислизнути з зашморгу, який він сам собі зав’язав. Не маючи можливості почати повномасштабну війну, він використовує уже не раз перевірений спосіб – провокує в Україні терор.

І цей терор біля наших домівок. У заклопотаному столичному Києві. У сонячній Одесі. У тихих тилових областях, як Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська.

Для того, щоб ситуація на наших вулицях нарешті стала безпечною і спокійною, абсолютно необхідно, щоб громадяни усвідомлювали: використання зброї в якості аргументу у вирішенні того чи іншого питання для досягнення своїх цілей не призводить ні до чого, крім травм, смертей та кримінального переслідування. Відтак, везти з району ООС, купувати з рук, тримати вдома незаконну зброю і вибухівку немає жодного змісту. Навіть якщо у якийсь момент і вдасться продемонструвати іншим свою вищість та «крутизну», найпізніше за рік цей «триумф» обернеться спілкуванням зі слідчим, прокурором та судом. Відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Свідченням мужності й зрілості чоловіка є уміння залишатися тверезим, володіти собою і ситуацією та не доводити суперечності до конфліктів, бійок, а тим більше перестрілок чи вибухів.

Готовність та бажання давати відсіч ворогу дуже потрібні на Донеччині і Луганщині, в районі проведення операції об’єднаних сил. Мрія тримати зброю в руках повинна бути невіддільною від розуміння, наскільки відповідально з нею необхідно поводитись.

Хлопці на сході ризикують своїм життям задля нашого спокою. Тож везти зброю туди, де панує оплачений тисячами життів мир, – означає не лише допомагати агресору, але й зневажати жертви, які українські герої приносять заради нас.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.