До викладання в ліцеях Івано-Франківська хочуть залучати богословів

Новини, Суспільство

Днями відбулась зустріч міського голови Франківська Руслана Марцінківа з ректором Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, митрополичим протоієреєм Олександром Левицьким.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт “Курс”.

“Щоб виховувати молоде покоління на засадах християнських цінностей”, — прокоментував цю зустріч мер Франківська на своїй сторінці у Фейсбук

Спільно обговорили питання духовно-морального виховання дітей шкільного віку на засадах християнських цінностей, повідомив Марцінків.

І додав: важливо, щоб до викладання курсу «Основи християнської етики» були залучені фахові спеціалісти з богослов’я, які мають відповідний рівень освіти.

“Переконаний, що фаховий підхід дозволить значно збільшити якість викладання предмету”, — зазначив мер.

КУРС писав, що Марцінків на конференції освітян 30 серпня підпише з церквами угоду про виховання дітей у школах.

Кілька днів тому Всеукраїнська Рада церков і релігіних організацій і Міносвіти підписали угоду про співпрацю — зокрема про викладання курсів морального спрямування у загальноосвітніх закладах України.

Про це написали на інформаційному ресурсі Української греко-католицької церкви.

Угоду підписали міністр Сергій Шкарлет та глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), який підписав цю угоду від імені ВРЦіРО як черговий головуючий.

“Такий меморандум між ВРЦіРО та МОН існував багато років, але сьогодні ми підписали угоду про співпрацю. Це глибший і, я б сказав, зобов’язуючий документ, де виписані певні принципи, і, найголовніше, цінності, які обидві сторони зобов’язуються втілювати, зокрема, у виховній і освітній діяльності”, — каже глава УГКЦ.

В першому пункті угоди мовиться, що “Сторони погоджуються щодо необхідності подальшого сприяння викладанню курсів морального спрямування у закладах загальної середньої освіти, виховання на засадах моральних і духовних цінностей у закладах дошкільної освіти з метою формування у здобувачів освіти засад моральності і духовності, забезпечення належного виховання молоді”.

Також сторони погодилися співпрацювати в розвитку освіти у пенітенціарних закладах та мережі приватних шкіл. Угода діятиме 5 років.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.