Головний санітарний лікар: Пандемія триватиме ще 2-5 років

Здоров'я, Новини, Суспільство

Заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Ігор Кузін прогнозує, що пандемія COVID-19 може тривати ще від двох до п’яти років. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю Кузіна “BBC News Україна” 

“У цьому році це точно не закінчиться. Вірус швидко мутує і кожного місяця ми можемо стикатися з новими штамами. Але і наука не стоїть на місці, з’являються нові вакцини.

Це буде тривати принаймні ще кілька років. Від двох до п’яти. Поки не з’явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування” – каже Кузін.

На початку пандемії коронавірусу епідеміологи припускали, що вона триватиме щонайменше 2 роки, доки не буде створено вакцину. Попри низку вакцин і процес вакцинації у світі коронавірус поширюється далі, мутуючи.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.