Перша жінка-командувач отримала звання бригадного генерала (фото)

Новини, Політика, Суспільство

Перша жінка-командувач Тетяна Остащенко до 30-ї річниці відновлення Незалежності отримала звання бригадного генерала.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на щоденний портал Воїн-інфо.

Відповідний Указ №427/2021 оприлюднено на сайті Офісу президента України.

Присвоїти військове звання бригадного генерала медичної служби полковнику медичної служби ОСТАЩЕНКО Тетяні Миколаївні — командувачу Медичних сил Збройних Сил України, – йдеться в Указі.

Нагадаємо, що до цього Тетяна Остащенко обіймала посаду головного інспектора Головної інспекції Міністерства оборони.

Наказ на її призначення підписав Міністр оборони України Андрій Таран наприкінці липня.

На думку Міністра, дане призначення командувача Медсил – це не тільки про гендерну рівність, а, передусім, про фаховість.

«Вперше жінка очолила одне з Командувань у Збройних силах України. Поступально рухаємось до побудови Збройних сил нового зразка. Завдяки реформуванню армії відповідно до принципів і підходів НАТО, жінки зараз мають можливість проходити військову службу на рівних засадах із чоловіками. Треба відзначити, що свою безумовну підтримку цього вибору після особистого спілкування висловив Верховний Головнокомандувач, Президент Володимир Зеленський», – повідомив Таран.

Від новопризначеної очільниці командування в оборонному відомстві чекають наведення ладу у медичній службі, удосконалення процесів медичного забезпечення армії, створення сприятливих умов для розвитку галузі відповідно до стандартів НАТО, зменшення корупційних ризиків та синхронізації процесів усіх складових Медичних сил.

Медицина у Збройних Силах України

Таран також зазначив, що на командних посадах у ЗСУ, – командирами рот, взводів і мінометних батарей – перебувають близько сотні військовослужбовців-жінок та не виключив нові призначення.

«Тепер жінка обійняла генеральську посаду командувача і цілком ймовірно, що у найближчій перспективі у Збройних силах з’явиться перша жінка-«бригадний генерал», – додав Таран.

Він зазначив, що наразі майже чверть загальної чисельності ЗСУ – це жінки, і їх роль у розвитку війська зростає.

Рівний доступ до посад і військових звань передбачає однаковий рівень відповідальності під час виконання обов’язків військової служби, підкреслив Таран.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.