Українські спортсмени здобули вже вісім медалей на Паралімпіаді-2020 (фото)

Новини, Суспільство

Українська команда показує відмінні результати на Паралімпіаді-2020 в Токіо. Нагадаємо, що Прикарпаття представляють троє спортсменів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Першу нагороду для української команди здобула 38-річна фехтувальниця Євгенія Бреус. Вона виборола “бронзу”.

Євгенія змагається на шаблі у фехтуванні на візках, у класифікації А. На Паралімпіаді-2020 Бреус почала виступи з поразки у першому матчі кваліфікаційного раунду, але виграла наступні три та пройшли до плей-оф, де отримала шостий номер посіву.

У 1/8 фіналу українка впевнено розгромила представницю ПКР – 15:7, тоді вибила третю сіяну (фехтувальницю з Китаю) – 15:11. Однак у півфіналі не змогла втримати перевагу над Ніно Тібілашвілі з Грузії – 12:15, відповідно отримала місце у матчі за “бронзу”.

Суперницею українки була Єва Андреа Гаймасі з Угорщини – фехтувальниця, що вигравала медалі Паралімпіади у рапірі, але в Токіо-2020 виступає одразу в двох класах.

Євгенія Бреус змогла повести в рахунку з початку матчу і зрештою перемогла 15:10 – це “бронза”.

Володарем другої медалі цих Ігор став плавець Антон Коль. Він виборов “срібло”.

31-річний український плавець вдруге змагався на Паралімпійських Іграх. У 2016-му він здобув дві бронзові нагороди на Іграх у Ріо-де-Жанейро – на дистанціях 50 метрів та 100 метрів на спині.

Коль змагався від України у класі S1 з вродженою вадою опорно-рухового апарату. Крім медалей на Паралімпіадах він здобув нагороди на рівні чемпіонатів світу та Європи.

Український плавець одразу ж боровся у фіналі за медалі Олімпійських Ігор. Його головними опонентами були ізраїльтянин Іяд Шалабі та італієць Франческо Беттелла.

Антон Коль розпочав заплив третім, проте згодом наростив швидкість. На фініші українець майже зачепився за “золото”, проте програв ізраїльтянину Шалабі менше 0.3 секунди.

Плавання, 100 метрів (спина). Клас S1. Фінал

  1. Іяд Шалабі (Ізраїль) – 2:28.04 хвилини
  2. Антон Коль (Україна) – 2:28.29 хв
  3. Франческо Беттелла (Італія) – 2:32.08 хв

Третю нагороду для України здобув фехтувальник Артем Манько. Він програв фінал і завоював “срібло” в фехтуванні
Китайський спортсмен не дав українцеві завоювати золото.

Українець Артем Манько не зміг виграти у фіналі змагань з фехтування на інвалідних візках серед шаблістів (клас А).

Його суперником був китаєць Лі Хао, який виграв з рахунком 15:12.

Ще дві нагороди вибороли українські плавчині на дистанції 50 метрів.

Плавчиня Єлизавета Мерешко здобула першу золоту медаль для України на Паралімпійських Іграх у Токіо та встановила рекорд. А “бронза” дісталася 17-річній Анні Гонтар — українка фінішувала третьою з часом 33.40. Ще одна українка — Вікторія Савцова — закінчила фінал на п’ятому місці.

Плавання 50 м вільним стилем (клас – S6)

  1. Єлизавета Мерешко (Україна) – 33.11 (рекорд Паралімпійських ігор)
  2. Елізабет Маркс (США) – 33.15
  3. Анна Гонтар (Україна) – 33.40
  4. Юан Джанг (Китай) – 33.54
  5. Вікторія Савцова (Україна) – 33.68

У плаванні Максим Крипак у класі S1о фінішував другим з результатом 23,33. Його випередив австралієць з результатом 23,21.

Отже, Україна має “срібло” з плавання вільним стилем на 50 метрів на Паралімпійських Іграх 2020 у Токіо.

Ще одне “срібло” для України здобула 35-річна фехтувальниця Олена Федота.

Федота була лідеркою рейтингу на Паралімпіаді-2020 у жіночій шаблі. До Паралімпіади-2020 вона змагалася на Іграх у Лондоні та Ріо-де-Жанейро, але змагалася у плаванні.

У боротьбі за “золото” Паралімпійських Ігор Федота зустрілася з представницею Китаю Шумей Тан. Фехтувальниці зустрічалися між собою у попередніх раундах – тоді Федота завдала поразки китаянці. Проте медальний бій закінчився із перемогою Шумей Тан. Китайська фехтувальниця вже з початку зустрічі почала діяти активніше та нанесла Федоті кілька уколів. Перша половина зустрічі закінчилася з перевагою Тан – 8:4. Після цього Федота намагалася скоротити відстань, але нанесла лише три уколи китайській фехтувальниці, у відповідь на що отримала сім.

У підсумку 7:15 – Федота стає срібную призеркою Паралімпіади-2020.

На дистанції 100 метрів батерфляй у класі S13 (у спортсменів ураження зору) українець Олексій Вірченко виборов “срібло”. Він поступився спортсмену з Білорусі у боротьбі за “золото”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.