День Незалежності України! Де дивитися парад та що відбуватиметься в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

 24 серпня Україна відзначає 30-ту річницю проголошення Незалежності. Основним святковим дійством буде військовий парад, який пройде на Хрещатику.

Крім того, масштабне святкування відбуватиметься на річці Дніпро та в Одесі, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Парад військ на Хрещатику включатиме три колони:

  • проходження пішої колони: участь представників всіх сил безпеки та оборони України, кінологічних підрозділів та делегатів від приблизно 15 країн-партнерів; також заплановано виступ міжнародного оркестру спільно з президентським оркестром;
  • проїзд механізованої колони: буде залучено озброєння та військову техніку Сил безпеки та оборони України, а також військову техніку країн-партнерів;
  • проліт повітряної колони: вперше одночасно передбачає участь Повітряних сил, Сухопутних військ, Військово-морських Сил, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ДП “Антонов” та держав-партнерів; завершиться парад прольотом бойових літаків із пуском сигнальних ракет та димами кольору державного прапора України.

А траслюватимуть його на всіх телеканалах країни. Також онлайн-трансляцію можна подивитися на офіційних сторінках глави держави. Початок – о 10-й.

О цій ж годині в Івано-Франківську біля памятника Франка розпочнеться військовий парад та виставка військової техніки, зброї, військового спорядження. О 10:30 з Вічевого майдану до Меморіального скверу розпочнеться Хода ровесників незалежності. О 11-й у Меморіальному сквері розпочнеться панахида за загиблими у боротьбі за Незалежність України. Звідти учасники вирушають Ходою до міської Ратуші, де на площі відбудеться молебень за Україну.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.