Напередодні Дня Незалежності: актори зіграли виставу “Енеїда” на горі Піп Іван

Новини, Суспільство, Туризм

Напередодні 30-річчя Незалежності України актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка знову вибралися на одну із найбільших вершин Карпат. На горі Піп Іван головний режисер Ростислав Держипільський представив виставу «Енеїда». Декорації розмістили на майданчиках біля будівлі Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» Прикарпатського та Варшавського університетів.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Голос України.

“Вистава за мотивами однойменної легендарної поеми Івана Котляревського – в рамках спільного з нашим університетом та драмтеатром спецпроекту “Театральні попівання на обсерваторії”, – акцентував ректор ПНУ Ігор Цепенда. – «Енеїду» цьогоріч обрали неспроста, адже її трактування нашим відомим режисером представляє ідею народження нації. Адже нація формується разом через сміх, кохання, пригоди, а також загартовується завдяки воєнним випробуванням. Разом із акторами та глядачами пережили незабутні емоції”.
А 24 серпня, на День Незалежності, на цій сторінці можна переглянути відеоверсію вистави. Нагадаємо, що торік актори театру зіграли на горі Піп Іван виставу “Нація” – за мотивами однойменного твору Марії Матіос.
“Дякуємо глядачам, які були на території обсерваторії Білий Слон – хтось як турист, хтось заради зустрічі з нами. Дякуємо всім нашим ангелам за опіку, лагідну погоду, за неймовірну Господню красу, за перезавантаження, котре дають рідні гори. Коли ми втомлено-щасливі під проливним дощем поверталися додому, нас супроводжував промінь веселки (саме промінь, а не звичне перевесло). Гарний знак, – написали на сторінці Івано-Франківського драмтеатру у Фейсбуці.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.