Прямих загроз Україні немає, але все може змінитися, – Кулеба про Білорусь

Новини, Політика, Суспільство

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що на даний момент режим Білорусі не є загрозою для України, але потрібно бути готовими до будь-якого сценарію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника МЗС в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Кулеби, у Белорусії склалася нестабільна ситуація, а самопроголошений президент Олександр Лукашенко може вдатися до помсти. Проте на сьогоднішній день очевидних прямих загроз для України з боку Лукашенка немає.

 “Ситуація в Білорусі буде такою “гойдалкою”. Очевидно, що Олександр Лукашенко хоче демонструвати свою владу і мститися тим країнам, які, на його думку, діють проти нього, різними шляхами, у тому числі пропуском незаконних мігрантів на кордон з ЄС. Тому ми маємо бути готові до будь-якого сценарію. І це питання є абсолютно пріоритетним для уряду, для президента.

Наразі якихось очевидних прямих загроз немає, але в будь-який момент все може змінитися, тому що Олександр Лукашенко може в будь-який момент ухвалити будь-яке рішення. І до ось цих різних сценаріїв ми повинні бути готові”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.