Скільки українців готові голосувати за Зеленського

Новини, Політика

Якби вибори президента проводили найближчим часом, то Володимира Зеленського підтримали б 27,2% тих, хто має намір голосувати і визначився.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Далі в рейтингу йдуть Петро Порошенко – 14,9%, Юрій Бойко – 10,5%, Юлія Тимошенко – 9,7%, Ігор Смешко – 6,6%, Євген Мураєв – 5,6%, Володимир Гройсман – 5,1%.

Зеленський лідирує в 17 областях. У Києві, Тернопільській та Івано-Франківській областях він поділяє першість з Порошенком, у Харківській – з Бойком. Лише у Львівській на перше місце виходить Порошенко, Вінницькій – Гройсман, Донецькій та Луганській – Бойко, пише “Українська правда”.

Серед покоління Незалежності – люди до 30 років – кожен другий з-поміж тих, хто має намір голосувати й визначився, обирає Зеленського. Серед них його результат більш ніж у чотири рази вищий, ніж у Порошенка.

Високий рейтинг у Зеленського серед найменших, які ще не голосують, 16-17 років: понад 50% обирають його загалом і майже 70% з тих, хто б голосував і визначився.

Соціологи опитали телефоном 2 тис. респондентів у всіх областях, крім тимчасово окупованих Росією Криму і районів Донецької та Луганської областей. Помилка репрезентативності дослідження по Україні – не більш ніж 1 %, по області – не більш як 4%.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.