Серед ТОП-50 кращих вчителів України є троє педагогів з Прикарпаття

Новини, Суспільство

Премія Global Teacher Prize Ukraine, що серед освітян вважається аналогом Нобелівської премії, оголосила ТОП-50 кращих педагогів України. Почесну відзнаку отримають і три вчительки з Франківщини.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на організаторів рейтингу.

Так, серед лауреатів є й педагоги Івано-Франківської початкової школи №26, зокрема Тетяна Бурцева та Аліса Павлюк, а також викладачка англійської мови – Мар’яна Лисишин.

Тетяна Бурцева, вчителька початкових класів Івано-Франківської початкової школи №26, з 2016 року бере активну участь у Всеукраїнському проєкті «Розумники» та є учасницею дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня за темою «Технологія навчання учнів початкових класів». У своїй роботі жінка активно використовує сучасні підходи, зокрема інновації зі створення комфортного освітнього середовища. Також Тетяна залучає маленьких школярів до позашкільної діяльності. Вони займаються як екологічними ініціативами, так і волонтерською допомогою.

«Дуже горда, що діти з батьками охоче підтримують такі необхідні акції. Це є високим показником нашої гідності як патріотів», – зазначила педагог.

Аліса Павлюк  впроваджує на своїх уроках технологію «Smart Kids», дає завдання на SWOT-аналіз літературних творів, застосовує самостійно розроблену дослідницьку лабораторію, а її вихованці перемагають у конкурсах від Національного центру аерокосмічної освіти.

«За 25 років роботи в школі я займала різні посади: була вихователем групи продовженого дня, педагогом-організатором, вчителем християнської етики, спробувала навіть викладацьку діяльність в університеті. І на кожній з цих посад намагалася бути людиною, поважати особистість учня», – розповідає вчителька.

Мар’яна Лисишин для кожного свого учня формує індивідуальну траєкторію прогресу за допомогою STEAM-уроків, елементів фінської освіти та наукових пікніків із англійської мови. Її вихованці пишуть листи невидимими чорнилами, здійснюють віртуальні мандрівки в древні міста та виступають по радіо. Мета Мар’яни – створити школу щастя, у якій діти зможуть розвивати м’які навички та емоційний інтелект.

«Моє завдання — залучити дитину так, щоб вона і не зрозуміла, як сама захопилась і розвинула свої навички», – додає Лисишин.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.