Після запуску “Північного потоку-2” можуть зрости ціни на газ для українців – президент

Економіка, Новини, Суспільство

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна має використати час до запуску газопроводу “Північний потік-2” для захисту своїх інтересів та економічної безпеки, оскільки труба несе багато ризиків для України. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ. 

Зеленський в інтерв’ю Washington Post, Liberation, Funke Media, “Новое время” та “Новая газета”, цитує Офіс президента.

“Але це довгий шлях, навіть якщо до повного завершення “Північного потоку-2″ залишається 1% робіт. Одна справа – побудувати газопровід, а інша – запустити його, на це потрібен час. Необхідно дотримуватися норм міжнародного права та міжнародних енергетичних стандартів. Потрібно враховувати також гарантії. Ми використаємо час для захисту власних інтересів” – каже Зеленський.

Зеленський каже, що навіть після завершення будівництва є ймовірність, що газопровід не запрацює. Водночас від запуску труби Україна багато що втрачає. У першу чергу, йдеться про втрати від припинення транзиту через свою територію на близько 2 млрд доларів на рік. Також  можуть зрости ціни на газ для українських споживачів, оскільки українською трубою буде транспортуватись менше палива.

“Північний потік-2″ – це зброя. Москва може створити дефіцит поставок на ринку газу й тим самим підвищити ціну. У сучасному світі необов’язково купувати кулемети, щоб завдати шкоди країні. Досить використати економічні інструменти”, – підсумував Зеленський.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.