Актори Франківського драмтеатру зіграють “Енеїду” на вершині Карпат

Новини, Суспільство

До Дня Незалежності України актори Франківського драмтеатру зіграють “Енеїду” на вершині Карпат Піп Іван. Постановка відбудеться 21 серпня.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Виставу “Енеїда” зрежисерував директор драмтеатру Ростислав Держипільський після подій на Майдані. Він розповів, що ця постановка — про пошук ідентичності та про війну, яка робить народ сильнішим.

“Енеїда” Івана Котляревського – перша книга українською мовою, і сьогодні, через 233 роки після виходу цього твору, ми нарешті на державному рівні переходимо на українську у всіх сферах життя. Об’єднати українців може лише відчуття приналежності до власної великої культури та історії. І я вірю, що цією виставою ми зробимо великий крок для України”, — розповів Держипільський.

Актори планують показати виставу о 14:00. Туристи, що підніматимуться на вершину, зможуть побачити її наживо. Також організатори транслюватимуть постановку онлайн.

Драмтеатр співпрацює з Прикарпатським національним університетом. Ректор навчального закладу Ігор Цепенда каже, що такими проєктами хочуть також привернути увагу до екологічних проблем у Карпатах.

“Це — поєднання великого мистецтва та тих екологічних проблем, які є сьогодні, які хвилюють і Україну, і людство. Ми також запрошуємо до цього проєкту наших молодих друзів з природничо-математичного ліцею. Учні та студенти, які є переможцями природничих олімпіад, будуть брати участь, також наші вчені-екологи”, — розповів Ігор Цепенда.

Вже не вперше Франківський драмтеатр показуватиме виставу на вершині гори Піп Іван. Минулоріч на висоті 2 028 метрів актори зіграли виставу “Нація” за однойменною книгою Марії Матіос.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.