У камері франківського СІЗО сталася пожежа – загинув чоловік

Кримінал, Новини

Днями в камері Івано-Франківської в’язниці сталася пожежа. Через кілька днів від отриманих опіків у лікарні помер чоловік.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку”.

Знайома загиблого Наталія Жураківська пише у Facebook, що пожежа виникла не випадково – начебто затриманий жалівся на те, що до його справи ставляться несерйозно та погрожував себе підпалити.

“Він 5 років був під вартою без вироку! Кожне засідання в Долинському суді Івано-Франківської області просив суддів приймати законне рішення. Днями подзвонив з камери і сказав що не може терпіти це… Людина заживо згоріла! Він завжди казав, що його ніхто не чує! В суді його завжди ігнорували, ніхто серйозно не ставився до його справи! Він говорив, що підпалить себе, натомість всі стояли та сміялися”, – каже Наталія Жураківська.

У пресслужбі ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області підтвердили, що 10 серпня справді сталася пожежа в одній із камер в’язниці:

“В одній із камер, де було двоє осіб, виникла пожежа. Наразі причини цієї пожежі з’ясовуються. Поліція розглядає різні версії, зокрема і таку, що особи самостійно її вчинили. Один чоловік вибіг, з ним усе нормально, інший – отримав сильні опіки. 14 серпня він помер у лікарні. Щодо загиблого і справді розглядається справа у Долинському суді, вироку ще не було”.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.120 (доведення до самогубства) ККУ.

“Саме таку статтю відкривають, бо це сталося в СІЗО і як одну з версій розглядають неналежне утримання затриманого. Наразі справа в Івано-Франківському районному суді”, – додають у поліції.

Також прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (підпал) ККУ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.