Маніпуляції на заміну фейкам

Новини, Політика, Суспільство

У Росії давно працюють за теорією так званого емоційного інтелекту. Тобто вся інформація націлена на виявлення сильних емоцій та низьких інстинктів.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Прокремлівські ЗМІ здійснюють дезінформаційні атаки, представляючи нашу державу як безжального агресора, який атакує свою територію, так і маріонетку США, заявляючи, що Україна навіть не є державою. Такі повідомлення тримають російське суспільство в тонусі, оскільки Кремль уже багато років змальовує Америку як головного ворога Росії і росіян, а новини про допомогу США Україні автоматично негативно налаштовують громадян РФ проти українців. Ключовим завданням пропаганди є формування сталої картинки бачення росіянами України, яке неможливе без постійного повторення. Коли такі інформприводи відсутні, то їх створюють за допомогою поширення фейків.

Проте, останнім часом найважливішим інструментом дезінформації стають саме медіаманіпуляції. Фейки (підроблені факти) в класичному розумінні поступаються за кількістю маніпулятивним та напівправдивим повідомленням. Саме тому слід навчитися виявляти маніпулятивні технології пропаганди (маніпуляція фактами й судженнями, заголовками, невідповідністю назви тексту його змісту, маніпуляція цифрами, статистикою, візуальні маніпуляції, відсутність балансу думок, присутність у тексті безапеляційної, необґрунтованої критики тощо).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.