14 помешкань придбають для прикарпатських сиріт

Новини, Суспільство

Для прикарпатських сиріт за гроші з держбюджету придбають 14 помешкань. Цьогоріч їх отримають не тільки діти та дорослі до 23 років, але й старші.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

За її словами, житло планують купити із субвенції, яку Івано-Франківська область отримала у розмірі 10 158 700 грн.

“Цьогоріч є нововведення. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, тепер ми надаємо гроші на житло не тільки сиротам від 16 до 23 років, як це було раніше, а й ще людям-сиротам від 24 до 35 років, і окремо – старшим за 35 років”, – розповіла Віталія Попович.

За словами заступниці начальника обласної служби у справах дітей, на одну людину виділять гроші, за які можна купити помешкання площею 31 м². Якщо людина має інвалідність, то площа зростає на 10 м². Дітям та дорослим сиротам віком до 23 років вартість житла компенсують повністю. Сиротам віком від 24 до 35 років виплатять 50% вартості житла, а людям, старшим за 35 років – 30%.

Також Віталія Попович каже, що претендувати на житло з держбюджету можуть лише ті діти-сироти та дорослі, які не мають помешкання ні у власності, ні на правах користування.

“Сьогодні на квартирному обліку стоїть 135 дітей-сиріт віком від 16 до 23 років. Але з них лише 40 не мають жодного житла на правах користування. З 31 однієї людини віком від 24 до 35 років на помешкання за гроші субвенції можуть претендувати тільки 12, і лише двоє з 12 дорослих віком понад 35 років. Їм компенсацію на житло виділятимуть позачергово”, — каже заступниця начальника обласної служби у справах дітей.

Окрім того, з її слів, цьогоріч частина субвенції піде на будівництво та придбання малих групових будинків та будинків сімейного типу. У кожному з таких можуть проживати до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, один будинок сімейного типу придбають, а малий груповий дім почнуть будувати у Коломиї. В Івано-Франківську розроблять проєктно-кошторисну документацію для будівництва у наступні роки. Наразі в Івано-Франківській області працює 11 будинків сімейного типу. Чотири з них були придбані за гроші державної субвенції.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.