Знехтували 69 депутатів Івано-Франківщини вимогами антикорупційного законодавства

Кримінал, Новини

За прокурорського реагування на Івано-Франківщині оштрафовано депутатів, поліцейських, працівників органів місцевого самоврядування.

Повідомляють в Івано-Франківській обласній прокуратурі, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Органами прокуратури Івано-Франківської області належним чином організовано роботу щодо забезпечення обов’язкової участі прокурора у розгляді протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
Так, за принципової позиції прокурорів на осіб, які знехтували вимогами антикорупційного законодавства та не подали своєчасно декларації, накладено штрафи на понад 100 тис грн.
Серед притягнутих цьогоріч до відповідальності: 69 – депутати місцевих рад, 24 – посадові особи юридичних осіб публічного права, 8 – поліцейські, 6 – посадові особи органів місцевого самоврядування та ін..
Зокрема, у липні притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП і застосовано штраф в розмірі 850 грн стосовно колишнього депутата Городенківської районної ради, який несвоєчасно без поважних причин подав декларацію за 2020 рік. Аналогічні адмінстягнення призначено керівнику одного із комунальних підприємств Калуської міськради, трьом працівникам держлісгоспу, екс-працівнику Коломийської виправної колонії.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.