Ціни на електроенергію в Україні злетіли на ринку: на кого вплине

Економіка, Новини, Суспільство

Підвищення цін на електроенергію в Україні в першу чергу відчують на собі юридичні особи.

Про це OBOZREVATEL розповів заступник директора ТОВ “АВГУСТА” (Група Tolk) Олег Наумік, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Сюди відносять всі ті компанії, які мають в договорах формулу з прив’язкою до ринку “на добу вперед”. Так, для них за минулі вихідні ціна фактично виросла в півтора рази.

У багатьох із них частка електроенергії становить великий відсоток в собівартості продукції (наприклад: вода, хліб, тепло). Такі суб’єкти дуже вразливі до зростання цін на енергоресурси.

Він також зазначив, що це лише перше коло потерпілих.

“Наступний – споживачі продукції та послуг перших. В результаті це все ляже на плечі населення. І, звичайно ж, вплине на інфляцію, в прогнози по якій ми вже не вклалися в цьому році, але ж попереду ще 5 місяців до кінця календарного року!”, – сказав фахівець.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.