До Дня Незалежності: прикарпатські аграрії поділились планами щодо жнив

Економіка, Новини, Суспільство

Прикарпатські аграрії планують завершити жнивну кампанію ранніх зернових культур до 24 серпня.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Про це Суспільному повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин.

“Дощі затримують жнивну кампанію, але суттєво не впливають. Для нас головне, щоб не було градобою чи стихії, щоб не вимолочувало зерно. Поки що все йде нормально”, — каже Андріїшин.

З його слів, урожайність пшениці складає 60,5 ц з одного га, ячменю – 58 ц, гороху – 25 ц. На якість урожаю зливи, які проходили на Прикарпатті, не вплинули, каже Іван Андріїшин.

Станом на 8 серпня, аграрії Франківщини намолотили 158 тис. тонн ранніх зернових, зібраних з 27,3 тис. га. Це – майже третина площі, яку відвели під культури. Зокрема, фермери зібрали 114,7 тис. тонн ячменю, 41,7 тис. тонн пшениці, а також 92,2% усього посадженого гороху.

За словами Андріїшина, у 2020 році аграрії Івано-Франківщини зібрали 826 тис. тонн урожаю. Цьогоріч прогнозують зібрати не менше, ніж минулого року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.