У Міноборони нагадали Магучіх про агресію РФ: накладає обмеження (фото)

Новини, Суспільство

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошує, що російсько-українська війна накладає певні обмеження на спортсменів, які представляють Україну на міжнародних змаганнях.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook.

Заступниця міністра прокоментувала фото бронзової призерки Олімпійських ігор українки Ярослави Магучіх зі спортсменкою Марією Ласіцкене, яка виступала від команди Олімпійського комітету Росії (збірна РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду).

Вона підтвердила, що Магучіх є молодшим лейтенантом ЗСУ. До складу української збірної ввійшли 60 армійських спортсменів.

“Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає певні обмеження та відповідальність.

Вірне слідування спортивним традиціям, приміром – фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як  інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що “їх тут немає”.

Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об’єктом інформаційних спецоперацій ворога”.

Разом з тим, Маляр попросила припинити цькування Ярослави, доки вона сама не дасть пояснення щодо спільних фото з росіянкою. Заступниця міністра додала, що в неї запланована зустріч із Магучіх, щойно та повернеться з Токіо.

7 серпня українка Ярослава Магучіх завоювала “бронзу” на Олімпіаді у фіналі жіночих стрибків у висоту. “Золото” взяла представниця ОКР Марія Ласіцкене. Після змагань Магучіх і Ласіцкене обійнялися.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.