Катування Луценка і Вербицького: одного з підозрюваних повернули за ґрати

Кримінал, Новини, Суспільство

Печерський суд Києва у неділю, 8 серпня, обвинуваченого у справі викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка – Сергія Мисливого – взяв під варту.

Повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на журналістку Тетяни Безрук у Facebook.

Пряма мова: “Щойно Печерський суд Києва взяв обвинуваченого у справі викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка Сергія Мисливого під варту. Це нова підозра за ч.3 ст.27 – “організатор злочинного угрупування”.

Раніше Мисливий разом із іншим обвинуваченим у справі – Іваном Новотним – вийшли із Лукянівського СІЗО по іншій підозрі.

Передісторія: Журналістка Ольга Кудецька розповіла, що судді у справі викрадення та катування Ігоря Луценка і Юрія Вербицького вирішили “сходити дружно у відпустку” саме тоді, коли закінчувався запобіжний захід у двох обвинувачених – Сергія Мисливого та Івана Новотного. Їм інкримінували участь у злочинній організації та, власне, виконання злочину.

Мисливий та Новотний перебували у розшуку, затримали їх лише у березні 2020 року.

Нагадаємо:

У січні 2014 року у період Євромайдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні і вивезені за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.
У МВС заявляли, що активні учасники викрадення Луценка і Вербицького переховуються від правосуддя у Криму, а безпосередній керівник викрадення – громадянин Неживов.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.