“Дельта” найбільш небезпечна за попередні штами коронавірусу, – МОЗ

Здоров'я, Новини, Суспільство
Міністерство охорони здоров’я України роз’яснює, чим небезпечний штам «Дельта».
У Великій Британії на «Дельта» штам коронавірусу припадає понад 90% поточних випадків COVID-19, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ
Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені.
Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.
Відповідно до дослідження, проведеного вченими з Китаю, концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму «Дельта» у 1000 разів більша ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус в зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей.
Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.
 Ви можете вакцинуватись:
– або до вас приїде мобільна бригада (до організованих колективів більше 50-ти людей та маломобільних громадян).
Дізнайтесь адресу та контакти найближчого місця вакцинації тут
або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

е забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.