“Україна буде вшановувати своїх геніїв”. Зеленський розповів про заснування нової премії “Національна легенда”

Новини, Суспільство

В Україні 22 серпня буде засновано нову премію “Національна легенда”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “ГОРДОН”.

Президент України Володимир Зеленський заявив про це 2 серпня на форумі “Україна 302″. Імідж України”, який транслювали на каналі форуму в YouTube.

“Це нова державна нагорода і нова традиція. Україна буде вшановувати своїх геніїв та аплодувати їм тоді, коли оплески їм потрібні, коли вони ще можуть їх чути, за те, що вони приносили славу під синьо-жовтим прапором”, – сказав Зеленський.

Як уточнив глава держави, премію вручатимуть людям, “яких в Україні знають усі й завдяки яким усі знають про Україну”.

Зеленський підкреслив, що деякі відомі українці, які прославляли країну, за життя “так і не почули про свою славу”. Як приклад він, зокрема, навів легендарного футбольного тренера Валерія Лобановського, актора Богдана Ступку і космонавта Леоніда Каденюка.

Крім цього, 22 серпня у країні вшанують пам’ять тих, завдяки кому українська державність збереглася 2014 року.

“Це учасники бойових дій на Донбасі – наші ветерани, добровольці, медики, волонтери, усі, хто захищав країну, ризикуючи своїми життями, і родини тих, хто захистив країну, віддавши свої життя”, – резюмував Зеленський.

Контекст:
14 липня Зеленський підписав указ №294/2021 про заснування нагороди “Національна легенда України”.

Зображення відзнаки буде затверджено за результатами всеукраїнського конкурсу, який має підготувати і провести Кабінет Міністрів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.