Учені назвали головні причини зменшення мозку

Новини, Суспільство

Австралійські вчені в своєму новому дослідженні виявили причини зменшення людського мозку. Головним фактором в цьому є надлишок алкоголю в організмі.

Про це пише Мedikforum, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Виявляється, навіть два келихи вина в тиждень негативно позначаються на людському організмі, а якщо вживати більше, то зменшується мозок. Також вчені говорять, що на другому місці настільки невтішної тенденції – вживання кави в надлишку і рекомендують пити не більш двох-трьох чашок у день.

Мозок може скорочуватися і в результаті малої кількості фізичних навантажень. Зокрема, через брак прогулянок на свіжому повітрі і активних рухів. Ще однією причиною зменшення мигдалин мозку вчені називають стресові ситуації, через які порушується пам’ять.

Крім цього, експерти підтвердили проведене в 2014 році дослідження вчених з Університету Джонса Хопкінса, в якому говорилося, що у людей зі слабким слухом мозок скорочується в обсягах швидше.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.