На Коломийщині автомобіль збив 12-річну дівчинку

Кримінал, Новини, Суспільство

У селі Лісний Хлібичин на Коломийщині трапилася ДТП, у якій травмувалася 12-річна дівчинка. Зараз дитина — у тяжкому стані в лікарні. Місцеві жителі перекривали дорогу.

Про це Суспільному повідомила тимчасова виконувачка обов’язків речниці Нацполіції в області Тетяна Іванюк, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Дитину госпіталізували в Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню. Генеральний директор закладу Тарас Мельник повідомив Суспільному, що пацієнтка у важкому стані.

“Вона перебуває у травматичному шоці. Забій головного мозку, перелом плеча, відкритий перелом гомілок, забій черевної порожнини, грудної клітки. Дитина — без свідомості, якісь прогнози робити рано. Зараз їй проводять протишокову терапію і готують до операції”, — сказав Тарас Мельник.

Згідно з повідомленням Нацполіції, 35-річна жителька Івано-Франківська, кермуючи автомобілем Skoda, їхала автодорогою Н-10 сполученням “Стрий-Чернівці”.

На Івано-Франківщині автомобіль збив 12-річну дівчинку. Люди перекрили дорогу
жителька села Лісний Хлібичин Оксана Скула

“Жінка не обрала безпечної швидкості руху і наїхала на дитину, яка переходила дорогу пішохідним переходом”, — йдеться у дописі поліції.

У водійки відібрали кров для перевірки на стан сп’яніння.

“За фактом аварії відомості внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України”, — дописують у пресслужбі поліції.

Після ДТП місцеві жителі частково перекрили дорогу державного значення Н-10 — вимагають встановити світлофор.

Зі слів учасниці перекриття, жительки села Лісний Хлібичин Оксани Скули, аварії на цій ділянці дороги стаються регулярно.

“У нас тут пряма траса, і вже скільки разів ми добивалися, аби поставили світлофор, обмежувальні. Але тут водії вмикають передачу і їдуть зі всією швидкістю. Траса — пряма, дорога — добра. У нас тут багато таких випадків (аварій — ред.) і багато — смертельних, — розповідає жінка. — Ми вже дві години перекриваємо. Біля нас є два поліцейські автомобілі, які керують рухом. Потрошки пропускаємо авто, бо ми розуміємо, що люди їдуть з роботи чи на роботу, але ми хочемо привернути увагу до проблеми”.

На місці події працюють працівники поліції.

Станом на 18:25 люди розблокували дорогу. Працівник Служби автомобільних доріг Сергій Лазорко у коментарі Суспільному сказав, що дав завдання підрядній організації упродовж години привезти попереджувальний знак про те, що на дорозі є пішохідний перехід. Крім того, він додав, що представники САД ведуть перемовини із сільською радою Лісного Хлібичина щодо розробки проєктно-кошторисної документації на встановлення світлофора.

За словами старости села Лісний Хлібичин Віктора Боднарука, на ділянці траси Н-10 завдовжки 1 км за три місяці сталося “орієнтовно чотири аварії”.

“Ми просто будемо виносити на сесію або виконком в Отинійській селищній раді і намагатимемося складати кошторис. Думаю, коштуватиме не менше, ніж 1 мільйон 200 тисяч гривень. Можливо, будемо просити, аби зараз тут дорогу тимчасово патрулювали”, — сказав Боднарук.

Питання щодо проєкто-кошторисної документації, зі слів старости Лісного Хлібичина, розглянуть в Отинійській селищній раді 2 серпня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.