Калуська міська рада звернулася до районної з проханням передати їй майно

Економіка, Новини

29 липня Калуська міська рада затвердила текст звернення до Калуської районної ради щодо передачі майна.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Воно є лаконічним.

«Відповідно до  чинного законодавства Калуська районна рада зобов’язана була до 01.07.2021 р. передати Калуській міській раді об’єкти спільної власності територіальних громад, як і знаходяться на території Калуської міської територіальної громади. Калуська міська рада неодноразово зверталась до голови Калуської районної ради щодо передачі вказаного майна.

На даний час  залишається не переданими значна частина майна спільної власності територіальних громад, зокрема будівлі за адресами м. Калуш, вул. Шевченка, 6, вул. Чорновола, 12, вул. Каракая, 9, аеродром в с. Копанки.

Враховуючи наведене просимо розглянути на сесії районної ради питання щодо передачі майна визначеного законом», — йдеться у документі.

За словами начальника управління комунальної власності Олександра Челядина, текст звернення напрацювали за ініціативою депутатів — членів комісії з питань будівництва і землеустрою, інформують “Вікна”.

Звернення  пов’язано з тим, що на території Калуша ще є ряд приміщень, які до проведення адміністративно-територіальної реформи і укрупнення районів, перебували у спільній власності територіальних громад колишнього Калуського району і досі не передані у комунальну власність Калуської міської громади.  Споруди, які просить передати їй міська рада, це адміністративна будівля, де знаходиться Калуська РДА, районна рада і підрозділи міської влади, колишній пологовий будинок та колишня санстанція.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.