Ні расизму в Івано-Франківську!

Новини, Суспільство

Студентам, які навчаються в обласному центрі варто бути на сторожі. Лише один колір шкіри може стати причиною для агресії по відношенню до них.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Згідно з даними проекту «Ініціатива Різноманіття», більшість жертв расистських нападів виявились саме іноземні студенти. Також відповідно до опублікованих персональних досліджень журналістів, близько 35% іноземних закордонних студентів, які навчалися у м. Києві, заявили про напади на них з расових та релігійних мотивів.

Із заявами про напади, постраждалі звертаються частіше до університету, а не до правоохоронних органів. При цьому, навчальні інституції не завжди хочуть розголошувати таку інформацію. Окремі викладачі зазначають: «Університете зацікавлені в тому, щоб якомога більше студентів хотіли приїхати вчитися до них. А інформацію про напади на іноземців вони сприяймають як потенційний ризик того, що студенти не будуть приїжджати. З другої сторони, вони банально не знають як допомогти в цих ситуаціях».

Для полегшення життя іноземних студентів, у Україні видано англомовний посібник «Життя та навчання в Україні». Окрім загальних відомостей про нашу державу, новоприбулі студенти можуть знайти там інформацію про те, як убезпечити себе в місті, а також куди саме звертатися в разі нападу.

Чому наші люди так ставляться до представників іншої раси?

Хтось робить подібні речі випадково, а хтось намагається зробити людям боляче навмисно. Таке відношення є вкрай неправильним, адже люди іншої раси також люди, і колір шкіри чи віросповідання нічого не вирішує. Ми не обираємо, де народитися, як виглядати та якого кольору мати шкіру, очі та волосся, тому висміювати і принижувати людей за те, що від них не залежить, не розумно. Їм не приємне таке ставлення до себе, і тим хто так поступає теж було б неприємно, якби з ним таке робили.

Влада багатьох країн, в першу чергу США, вже взялася це вирішувати, і створює нові закони по боротьбі з расовою та релігійною нетерпимістю. Всі активно пропагують «антирасизм» та влаштовують флешмоби по боротьбі з цією ситуацією.

Багато хто серйозно ставиться до такої проблеми, і це дуже добре. Нам потрібно всім стати добрішими, обдумати свою поведінку та сказати «ні» такому ставленню до людей.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.